Waterschade verzekering

Waterschade verzekering

Waterschade, u hoopt het nooit mee te maken, maar het kan natuurlijk iedereen overkomen. Het overkomt u dan ook letterlijk altijd onverwachts en meestal op het moment dat u het er echt even niet bij kunt hebben. Kortom, snel handelen en zorgen dat de waterschade niet nóg erger wordt. Ook wilt u dat de meneer van de verzekering zo snel mogelijk langs komt, want dan is het weer achter de rug, toch..?

Waterschade en de meneer van de verzekering

Goed, de waterschade is ontstaan. Dit kan door bijvoorbeeld gekomen zijn door een lekkage vanuit de badkamer of een overstroming van het riool. Wat de reden ook is, de meneer van de verzekering moet langskomen. Deze meneer is de schade-expert. We zouden graag willen zeggen dat hij het beste met u voor heeft, maar we moeten ook reëel naar de situatie kijken. Deze schade-expert werkt namelijk in dienst van de verzekeringsmaatschappij. De belangen van de verzekeringsmaatschappij worden hier behartigd en niet zozeer uw belangen als gedupeerde. Het lijkt erop dat u er alleen voor staat, en dat is dan ook wat veel mensen ervaren. Op zich is dat niet verkeerd als de verzekeraar met een juiste vergoeding over de brug komt, maar in veel gevallen is dat niet zo.

En wat doet u dan?

Veel mensen weten het niet, maar u hoeft er niet alleen voor te staan. U heeft namelijk recht op contra-expertise en van dat recht wordt nog veel te weinig gebruik gemaakt door gedupeerden. Daarom is het goed dat u dit artikel leest. Dit recht is voor u zonder extra kosten in te schakelen. U schakelt dan namelijk een expert in zoals Schadeoplossing Nederland B.V. . Zij staan u bij wanneer bijvoorbeeld een verzekeraar een te lage vergoeding wil uitbetalen of soms zelfs helemaal geen vergoeding.

Waarom is contra-expertise gratis?

Contra-expertise is niet gratis, maar kosteloos. U betaalt er namelijk voor in uw verzekeringspremie. De contra-expert declareert de kosten dan ook bij uw verzekeringsmaatschappij, en uw verzekeringsmaatschappij moet deze kosten betalen. Dit is wettelijk zo geregeld en het staat zelfs vermeld in de kleine lettertjes, uw polisvoorwaarden. Het is dus best logisch dat verzekeraars hier niet mee ’te koop’ lopen. Zij moeten namelijk de contra-expert betalen en tegelijkertijd in 90% van de gevallen ook een hogere schadevergoeding aan de gedupeerde.

Wilt u meer weten over welke hulp een contra-expert kan bieden bij waterschade? Ga dan eens naar de website van Schadeoplossing Nederland B.V.