De badkamer is een flinke bron van lekkages. Veel waterleidingen en afvoerleidingen komen bij elkaar en water mag niet in kieren en naden weglekken uit douchecabines, baden en gootstenen. Kortom, er komt nog best wat kijken om een badkamer lekkage bestendig te maken. Een goede installatie omvat bijvoorbeeld kwalitatieve koppelingen tussen de waterleidingen, goed gelijmde afvoerbuizen en kwalitatieve kitranden. Dit laatste dient overigens jaarlijks gecontroleerd te worden en indien nodig te worden vervangen.
Lekkage na verloop van tijd
Ook wanneer een badkamer goed geïnstalleerd is, kan er na verloop van tijd toch lekkage ontstaan. Zoals we al aangaven dienen de kitranden jaarlijkse gecontroleerd te worden, maar dat is niet alles. Ook een kapotte sifon kan voor veel schade zorgen. Bijvoorbeeld wanneer het rubber is uitgedroogd en u heeft het een lange tijd niet door, kan de lekkage na enkele weken behoorlijk veel waterschade hebben aangericht.
Kosten bij lekkage in de badkamer
Geen lekkage is hetzelfde en daarmee de kosten ook niet. Echter, kunt u wel de kosten voor de lekkage in de badkamer enigszins te beperken. U kunt bijvoorbeeld de keuze maken om een lekdetectie in te schakelen in plaats van zelf te hakken en breken. Een lekdetectie is in veel gevallen gedekt door uw verzekering, maar vraag dit altijd voor de zekerheid na bij uw verzekeraar. Wanneer u toch zelf met hak- en breekwerk de lekkage probeert op te sporen, heeft u kans dat u nog veel meer onnodige schade veroorzaakt. Er bestaat een kans dat die onnodige schade niet gedekt is.
Dekking met de verzekering
Wanneer u te maken hebt met schade, dient u dit zo snel mogelijk te melden bij uw verzekering. Voor schade aan muren, plafond en vloeren dient u de opstalverzekering in te schakelen. Deze verzekering is verplicht voor iedere huiseigenaar met een hypotheek. Heeft u geen hypotheek? Dan is deze verzekering niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden! Heeft u schade aan uw spullen door de lekkage zoals bijvoorbeeld een doorweekt badkamer-meubel, dan dient u deze te melden bij uw inboedelverzekering.
Een contra-expert in de arm nemen
Misschien werkt uw verzekeraar niet mee, misschien wilt u er gewoon niet alleen voor staan of wellicht heeft u niet de expertise om uw verzekeraar te overtuigen van een hogere vergoeding voor het herstellen van de schade. In deze situaties kunt u een contra-expert van Schadeoplossing Nederland B.V. inschakelen. Zij helpen u met de vaststelling van de schade en zijn daarbij onafhankelijk. Dat is maar goed ook, omdat alleen op deze wijze een schadevaststelling objectief kan worden gedaan. Schadeoplossing Nederland B.V. wordt dan ook niet betaald door verzekeraars.
Meer weten? Ga naar de website van Schadeoplossing Nederland B.V.