Waterschade door lekkage in de vloerverwarming

Lekkage vloerverwarming verzekering

Het is erg prettig om thuis vloerverwarming te hebben. U heeft nooit last van koude voeten, de warmte is voor veel mensen net wat prettiger dan warmte dat van een radiator komt, en in combinatie met een warmtepomp is het ook nog eens veel energiezuiniger. De voordelen stapelen zich behoorlijk op, maar ook bij de vloerverwarming kunnen problemen optreden zoals een lekkage. Het nadeel is dat dit bij vloerverwarming niet altijd even eenvoudig op te lossen is zoals bij een normaal verwarmingsysteem met radiatoren. Ook is de schade vaak groter omdat u er niet direct iets van merkt en er eigenlijk al te laat achter bent zodra u de schade kunt zien.

Hoe ontstaat lekkage in de vloerverwarming?

Het ontstaan van de lekkage valt meestal te wijten aan installatiefouten. Denk aan koppelingen die niet goed zijn dichtgedraaid en later kunnen losspringen of leidingen die zijn beschadigd tijdens het installeren van de vloerverwarming. Soms heeft de installatie van de vloerverwarming niets te maken met de lekkage, maar komt het door bijvoorbeeld het doorboren van de leidingen in de grond. Bijvoorbeeld om een gipswandje te verankeren aan de vloer. 

Hoe merkt u dat uw vloerwarming lekt?

Er zijn een aantal punten waar u op kunt letten om er achter te komen of de vloerverwarming lekt. De muren nemen het lekkende vocht op en u zult daardoor vochtige plekken ontdekken. Ligt de vloerverwarming onder een tegelvloer? Dan zult u ontdekken dat de voegen van deze tegelvloer verkleuren. Tot slot merkt u het aan uw CV ketel. Deze zal telkens een drukverlies aangeven nadat u het hebt bijgevuld.

Uw lekkage in de vloerverwarming melden bij uw verzekering

Het eerste wat u doet is zo snel mogelijk de schade proberen te beperken en vervolgens de lekkage melden bij uw verzekering. Zij zullen vaak een schade-expert sturen om de schade te bekijken en een schade-rapport op te stellen. U doet er verstandig aan om direct erna ook een onafhankelijke contra-expert van Schadeoplossing Nederland in te schakelen zodat u zeker weet dat u het bedrag van de verzekering ontvangt waar u recht op heeft. Dit is lang niet altijd vanzelfsprekend en in veruit de meeste gevallen wordt het uit te keren bedrag hoger wanneer er een contra-expert is ingeschakeld.

Meer weten? Kijk op de website van Schadeoplossing Nederland.