Laminaat met waterschade

Laminaat met waterschade

Laminaat met waterschade, het ontstaat niet zomaar met het kopje water dat over de vloer is gevallen zoals u in de afbeelding kunt zien. Nee, waterschade aan het laminaat ontstaat bij een aanzienlijke hoeveelheid water. Een beetje water wordt nog wel tegengehouden door de toplaag van het laminaat. Zodra er te veel water is, trekt het in het laminaat. Laminaat is gemaakt van hout en hout kan water opnemen. bij PVC heeft u hier bijvoorbeeld geen last van.

Waterschade aan het laminaat voorkomen

Wanneer een laminaatvloer te maken krijgt met waterschade, begint het uit te zetten. De vloer komt muurvast tegen de wanden aan te liggen en kan geen kant meer op. Het laminaat zal opbollen en daardoor niet meer bruikbaar zijn. Om dit te voorkomen kunt u het laminaat 1,5 cm van de muur leggen zodat het laminaat nog speling heeft wanneer deze het nodig heeft. Die 1,5 cm overbrugt u vervolgens met de plinten zodat u er niets meer van ziet.

Goede alternatieven van laminaat

Natuurlijk kunt u ook voor andere vloeren kiezen in plaats van laminaat. Vloeren die minder of zelfs helemaal niet gevoelig zijn voor waterschade. PVC is dan een goed alternatief. Een nieuwe soort vloer is de SPC vloer. Deze vloer ziet eruit als een houten vloer, klikt in elkaar als een laminaatvloer en laat de warmte van uw vloerverwarming goed door vanwege het steen-kunstof-composiet materiaal in de kern van de vloer. Deze vloer is niet gevoelig voor water en zal dus niet opbollen. Deze SPC vloer wordt overigens ook wel eens rigged click vloer genoemd. Controleer altijd of de kern is gemaakt van het steen-kunstof-composiet metariaal.

Ik heb al waterschade aan mijn laminaat!

Als u al te maken hebt met waterschade aan uw laminaat, dan is de eerste stap het contact opnemen met uw verzekering voor de waterschade. De schade-expert komt langs en er wordt een inventarisatie gedaan van de waterschade. Er bestaat een kans dat de verzekeraar aangeeft de vloer ten dele te vervangen. Soms is dat prima omdat de vloer nog te verkrijgen is. Vaak is het laminaat helaas niet meer te verkrijgen en dan hebt u een probleem omdat de vloer wel helemaal vervangen moet worden.

Schakel in zo’n situatie altijd de experts van Schadeoplossing Nederland B.V. in. Zij inventariseren de waterschade aan het laminaat en maken daar een rapportage van op. Vervolgens gaat deze contra-expert in gesprek met de schade-expert om te kijken wat de mogelijkheden zijn.